Stacks Image 2514
Een rondkijkje op Mars, gemaakt door de Mars Perseverance Rover. Ga naar de NASA-website om nog veel meer wonderlijke beelden van onze rode buurplaneet te bekijken!
modelraketten
Voor het onderwijs had eXplorion leerzame èn heel leuke modelraketten beschikbaar. Leerlingen leerden vanalles over ruimtevaart, satellieten, aardobservatie, reizen naar andere planeten en knutselden vervolgens hun eigen modelraket. De raketjes werden buiten gelanceerd. Voor kids uit groep 1 en 2 was er de waterraket, vanaf groep 3 konden de leerlingen hun eigen raket maken en lanceren. Leerlingen uit voortgezet onderwijs kregen apparatuur voor meting van de snelheid en het bepalen van de bereikte hoogte van de raketten.
Raketten werden voorzien van een vaste brandstof-motor. Die zijn er is verschillende 'sterktes', waarmee hoogte van ca. 100 meter tot zelfs 1 kilometer bereikt werden!
Bouw je eigen modelraket
Download hier een van onze raketmodellen. Print het op zo zwaar mogelijk A4-papier, bijv. 160 of 200 grams en zet het mooi in elkaar. Het model A8-3 kun je zelfs lanceren met behulp van een èchte vaste brandstof raketmotor!
ARIANE-4 raket
SPACE SHUTTLE
RAKETMODEL A8-3
Stacks Image 2407
De A8-3 modelraket is ook te koop als knutselblad. Full colour gedrukt op 350 grams papier en op de vouwlijnen gerild. Vraag de prijs op voor toezending van 25 stuks of meer via mailEX
Sam Gatignon maakte 9 kleurplaten voor de kids. Klik op het plaatje hierboven om ze alle negen als pdf te downloaden.