Al vele jaren zijn schoolklassen uit heel Limburg op bezoek geweest bij science center en sterrenwacht eXplorion op de Brunssummerheide voor een leuke en leerzame rondleiding, al dan niet gekoppeld aan een workshop. Zeer succesvol bijvoorbeeld waren de workshops raketbouw, die door kinderen vanaf 4 jaar tot aan klassen van 5 vwo werden gedaan.
De afgelopen jaren is de financiering van deze educatieve activiteiten helaas steeds meer onder druk komen te staan en moesten we dan ook medio 2012 besluiten om te stoppen met dit werk.

Gelukkig waren wij van eXplorion al enige jaren een samenwerking aangegaan met Discovery Center Continium in Kerkrade. De laatste twee jaar werden vanuit die locatie ook al verschillende workshops gedaan, zoals raketbouw en WisKunstig. Die samenwerking wordt nu omgezet in een duurzame voortzetting!
De workshops van eXplorion zullen voortaan gegeven worden in het Continium. 
Het Continium voert reeds een groot aantal activiteiten op het gebied van wetenschap, techniek en duurzaamheid uit en daarom denken we dat de workshops van eXplorion erg goed aansluiten bij het huidig aanbod.  
 
Wat verandert er voor u? Reserveringen voor de workshops die voorheen in eXplorion werden gegeven worden via de Afdeling Reserveringen van het Continium gemaakt. Voorlopig blijven de workshops voor wat betreft opzet hetzelfde als voorheen. In de toekomst zal een aanvullend aanbod van workshops worden ontwikkeld met  thema’s zoals u ze van eXplorion gewend bent, echter aangepast in de stijl die hoort bij het Continium. Meer inhoudelijke informatie over de workshops is te vinden op de Continium-website.
 
Wilt u meer informatie of wilt u een workshop boeken? Neemt u dan contact op met de Afdeling Reserveringen van het Continium op telefoonnummer 045-567 60 50 of per mail boekingCONT
Alles moet zo simpel mogelijk gemaakt worden, maar niet simpeler.
Albert Einstein, 1879-1955
Stacks Image 49
logoeXpl
logoCont